ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bashar al- Assad nu a fugit din Siria, iar mesajul său pentru Occident, primul de la escaladarea tensiunilor cu SUA, este următorul: orice intervenție militară în Siria nu face decât să destabilizeze și mai mult regiunea.
 
Președintele sirian Bashar al-Assad a primit joi, la Palatul Prezidențial, o delegație iraniană condusă de consilierul Ayatolahului Ali Khamenei, Akbar Velayati. Întrevederea are loc în contextul amenințărilor tot mai intense privind lansarea unei acțiuni militare americane împotriva guvernului președintelui sirian Bashar al-Assad, în urma presupusului atac cu arme chimice, de sâmbătă. 

În timp ce mass-media mainstream susținea în ultimele ore Assad ar fi fost ajutat de ruși să ajungă într-o locație secretă, de teama de a nu fi ținta unui  atac al Statelor Unite, președintele sirian Bashar al-Assad  a vrut să arate că este încă în Siria. Chiar la Damasc, în palatul prezidențial, unde a primit o delegație iraniană condusă de consilierul lui Ali Khamenei, ghidul suprem al Iranului.
 
Cu această ocazie, Assad a declarat presei că de fiecare dată când armata siriană a obținut o victorie împotriva teroriștilor, Occidentul a amenințat că va interveni în Siria pentru a schimba situația, informează agenția siriană de stat SANA, citată de almanar.com.lb.

„Victoriile de pe câmpul de luptă coincid întotdeauna cu încercările occidentale de a schimba cursul evenimentelor”, a declarat Assad în timpul întrevderii cu oficialul iranian. Președintele sirian a avertizat, de asemenea, că „orice posibilă acțiune militară occidentală nu va face decât să destabilizeze regiunea”.

Agenția de știri SANA a informat că Assad și Velayati au discutat despre amenințările occidentale privind atacarea Siriei, pe baza minciunilor fabricate în legătură cu presupusul atac chimic din Ghouta de Est.
 
O informație transmisă miercuri de Radio Beirut, și preluată de unele publicații occidentale, dădeau drept sigur faptul că președintele sirian și familia sa ar fi părăsit deja capitala Siriei, într-un convoi militar rusesc, îndreptându-se spre granița sirano-libaneză, de teama unui atac al americanilor.