ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele bulgar, Rosen Plevniev a avertizat că Rusia încearcă să divizeze și să destabilizeze Europa prin atacuri cibernetice, informează Calea Europeană.

Acesta este de părere că Rusia este responsabilă pentru atacul cibernetic de anul trecut care a provocat haos în timpul alegerilor de anul trecut.

„Jocul din Europa astăzi nu este acela de a avea un război la scară largă și de a trage împotriva inamicului, ci jocul domnului Putin de a face alte țări dependente”, a declarat președintele bulgar într-un interviu.

Plevniev acuză Kremlinul că a aîncercat să influențeze mediul politic în țara sa și pe teritoriul Europei și că hackeri ce colaborau cu oficialii de la Kremlin au perturbat alegerile locale și referndumul din Bulgaria de anul trecut.

„Îl consider un atac asupra democrației din Bulgaria. A fost cel mai dur și intens atac cibernetic care a fost realizat în sud-estul Europei”, a continuat Plevniev.

„Ce încearcă astăzi Rusia să realizeze este slăbirea Europei, divizarea Europei și să ne facă dependenți”, a mai afirmat acesta.

Liderul bulgar consideră aceste atacuri ca fiind asociate aceluiași grup care au țintit alegerile americane.

Ambasadorul rus la București, Oleg Malginov: Dacă există un interes național al României, Rusia este gata să îl susțină