ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea teroristă  Statul Islamic  este pentru securitatea europeană o amenințare mult mai gravă decât Rusia, iar Ucraina trebuie să acorde regiunilor sale mai multă independență, a afirmat președintele Cehiei, Milos Zeman, într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Unii politicieni nu au putut să cadă de acord dacă Rusia sau ‘Statul Islamic’ este cea mai mare amenințare. Cea mai gravă amenințare este Statul Islamic. Așa cum a afirmat şi președintele Obama, Rusia poate deveni un partener strategic în lupta împotriva terorismului internațional”, a declarat Zeman.

Potrivit liderului ceh, Rusia și Occidentul trebuie să coopereze în lupta împotriva „Statului Islamic” prin intermediul unei „acțiuni coordonate la nivel internațional”.

De asemenea, în opinia lui Milos Zeman, sancţiunile occidentale împotriva Rusiei sunt contraproductive, mai ales că, după introducerea lor, popularitatea președintelui Vladimir Putin doar crescut. „Avem nevoie ca Rusia să ne fie partener, nu dușman” , a adăugat preşedintele ceh.  El a mai făcut apel la descentralizarea regiunilor din Ucraina, prin acordarea unei mai mari independențe şi a subliniat că nu are niciun sens ca Rusia să-şi alipească Donețk-ul. „Ar fi o sinucidere politică. Ce ar obține Rusia? Câteva milioane de guri flămânde şi un Donețk distrus de bombardamente”,  a afirmat Zeman.