ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ceh Milos Zeman îi consideră pe liderii kosovari drept „narco-mafioți¨ care se finanțează în urma crimelor de război.

Zeman a făcut această afirmație în timp ce vizita un oraș din estul Cehiei și după ce a primit un cadou din partea unui admirator sârb, care trăiește în acest oraș, scrie site-ul b92.net.

Sârbul i-a oferit președintelui o sticlă cu o băutură alcoolică, în semn de recunoștință față de refuzul constant al președintelui ceh de a se întâlni cu oficialii kosovari și de a numi un ambasador ceh la Pristina.

Președintele Zeman i-a mulțumit  și a adăugat: „Întotdeauna am vorbit despre acei reprezentanți ai provinciei Kosovo ca despre reprezentanți ai narco-mafiei care este finanțată de pe urma crimelor de război. Cred că este suficient”.

În trecut, Zeman spunea despre fostul premier kosovar și actual ministru de externe, Hashim Thaci, că este „un criminal de război”, în condițiile în care, la Belgrad, Thaci a fost condamnat în absență la zece ani de închisoare pentru terorism. 

Milos Zeman este un susținător al Serbiei pentru ajutorul pe care această țară l-a dat Cehiei când a fost invadată de către sovietici în 1934 și 1944.