ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat sâmbătă că în opinia sa actualul val masiv de migranți ce vin în Europa este de fapt o "invazie organizată", informează Agerpres, citând AFP

"Sunt ferm convins că avem de-a face cu o invazie organizată și nu cu o deplasare spontană de refugiați", a menționat Zeman în mesajul său de Crăciun. 

Acesta a mai spus că trebuie să manifestăm compasiune față de cei care într-adevăr sunt refugiați, copii, bătrâni sau bolnavi, dar nu și față de acei bărbați tineri care, în loc să-și apere țara, fug în Europa. 

"O mare majoritate a imigranților ilegali sunt bărbați tineri, cu o stare bună de sănătate și necăsătoriți. Mă întreb de ce ei nu pun mâna pe arme să-și elibereze țara de Statul Islamic", a mai afirmat Milos Zeman, avertizând totodată că sosirea acestora în Europa nu face decât să avantajeze gruparea jihadistă. 

Liderul ceh a evocat în acest context exemplul cehilor care și-au părăsit țara în timpul ocupației naziste ca "să lupte pentru libertatea țării lor, nu pentru a primi ajutoare sociale în Marea Britanie". 

Conform unui sondaj recent, aproape 70% dintre cehi se opun primirii refugiaților. 

Potrivit datelor ONU, 69% dintre migranții sosiți anul acesta în Europa sunt bărbați, cei mai mulți tineri, și numai 18% copii și 13% femei.