ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


După România, un alt stat european își anunță intenția de a avea ambasadă la Ierusalim.
 
Ministerul ceh al Afacerilor Externe a anunțat miercuri redeschiderea în luna mai a consulatului onorific de la Ierusalim, în timp ce președintele Milos Zeman a reiterat cu această ocazie dorința sa ca Praga să-și mute în acest oraș ambasada, aflată în prezent la Tel Aviv, transmite AFP, care notează că este nevoie de un acord al guvernului ceh în acest sens, informează Agerpres.

„Republica Cehă a decis să deschidă în luna mai un consulat onorific în Ierusalimul de Vest și, înainte de finalul anului, un Centru Ceh, de asemenea în Ierusalimul de Vest", a precizat ministerul, într-un comunicat.

Deschis la începutul anilor 1990, consulatul onorific ceh la Ierusalim a fost închis în 2016, din cauza decesului consulului onorific, a precizat, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a ministerului ceh de Externe, Michaela Lagronova.

Președintele Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale pro-israeliene, după cum notează AFP, a reiterat miercuri seara că ar vrea să vadă ambasada țării sale transferată la Ierusalim.

„Îmi amintesc de o întâlnire cu Benjamin Netanyahu. El mi-a spus: dacă îl faceți (transferul ambasadei la Ierusalim - n.red.), vă voi da propria casă", a afirmat Zeman, în cursul unei ceremonii organizate la Castelul Praga, cu prilejul celei de-a 70-a aniversări a creării statului evreu.
 
Executivul de la București a anunțat săptămâna trecută că a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Decizia a fost salutată de guvernul israelian, în timp Ambasada Palestinei în România a avertizat că o astfel de decizie „pune în pericol interesul Statului român precum și al cetățenilor săi în lumea arabă și musulmană”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews