Standardele duble ale Uniunii Europene privind reunificarea Crimeei cu Rusia sunt o practică greșită, a declarat joi președintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenția Tass, înaintea unei întrevederi cu președintele Vladimir Putin.


Liderul de la Praga s-a referit la faptul că ONU a garantat autonomia provinciei Kosovo ca parte a Iugoslaviei, apoi comunitatea internațională a permis ca bombardarea Serbiei să aibă loc, conform Mediafax.

Potrivit lui Zeman, faptul că el este singurul politician european care a susținut acest lucru nu înseamnă că alți lideri nu au opinii similare, doar „le lipsește curajul să-și spună opinia în public”.


Președintele Cehiei a precizat că reunificarea Crimeei cu Rusia este „un fapt deja realizat”, iar Rusia și Ucraina ar trebui să ajungă la un acord în această privință dacă Moscova va oferi compensații „în formă financiară sau în petrol și gaze”.

Milos Zeman a avertizat că ar putea începe un „război european” în cazul în care Ucraina va refuza compensații din partea Rusiei. Totodată, președintele ceh este de părere că decizia fostului lider al Uniunii Sovietice Nikita Hrușciov de a ceda Crimeea către Ucraina, în 1954, a fost o greșeală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews