ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Standardele duble ale Uniunii Europene privind reunificarea Crimeei cu Rusia sunt o practică greșită, a declarat joi președintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenția Tass, înaintea unei întrevederi cu președintele Vladimir Putin.


Liderul de la Praga s-a referit la faptul că ONU a garantat autonomia provinciei Kosovo ca parte a Iugoslaviei, apoi comunitatea internațională a permis ca bombardarea Serbiei să aibă loc, conform Mediafax.

Potrivit lui Zeman, faptul că el este singurul politician european care a susținut acest lucru nu înseamnă că alți lideri nu au opinii similare, doar „le lipsește curajul să-și spună opinia în public”.


Președintele Cehiei a precizat că reunificarea Crimeei cu Rusia este „un fapt deja realizat”, iar Rusia și Ucraina ar trebui să ajungă la un acord în această privință dacă Moscova va oferi compensații „în formă financiară sau în petrol și gaze”.

Milos Zeman a avertizat că ar putea începe un „război european” în cazul în care Ucraina va refuza compensații din partea Rusiei. Totodată, președintele ceh este de părere că decizia fostului lider al Uniunii Sovietice Nikita Hrușciov de a ceda Crimeea către Ucraina, în 1954, a fost o greșeală.