Președintele ceh Milos Zeman vrea să știe dacă țara sa poate reveni asupra recunoașterii independenței Kosovo, o fostă provincie sârbă, relatează The Associated Press.


Zeman a declarat, în cadrul unei vizite la Belgrad, că va discuta despre respectiva decizie cu reprezentanți ai guvernului și parlamentului ceh. El a adăugat că un stat ai cărui lideri sunt criminali de război nu ar trebui să facă parte din comunitatea țărilor democratice.

Liderul din Kosovo Ramush Haradinaj s-a retras în luna iulie după ce a fost citat de un tribunal de la Haga care investighează presupusele crime comise de albanezii din Armata de eliberare din Kosovo în timpul războiului de independență față de Serbia.

Belgradul îl acuză de comiterea unor atrocități împotriva sârbilor în timpul războiului din 1998-1999 și ulterior. 

În timpul războiului, Haradinaj a fost unul dintre principalii comandanți ai Armatei de eliberare din Kosovo a etnicilor albanezi. El a fost deja exonerat de acuzații de către Tribunalul penal internațional pentru fosta Iugoslavie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews