ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Publicul trebuie să fie sigur că vaccinul nu dăunează. Dacă un vaccin are efecte secundare și provoacă daune, statul italian trebuie să plătească persoanei în cauză despăgubiri, a declarat zilele trecute președintele Curții Constituționale italiene, Giancarlo Coraggio, citat de ziarul Il Mattino. 
Obligația statului de a compensa eventualele daune nu privește doar vaccinările obligatorii, ci și vaccinările pe care statul doar le recomandă, ca în cazul vaccinurilor anti-CoV.

Conform Constituției italiene, se pot introduce vaccinări obligatorii. Întrucât acest lucru afectează grav libertatea cetățenilor, politicienii trebuie să decidă dacă vaccinarea anti-CoV ar trebui să devină obligatorie, a mai susținut Giancarlo Coraggio într-un interviu acordat canalului TV La7.
 
"În principiu, Constituția noastră prevede posibilitatea tratamentului medical obligatoriu, dar este o alegere care afectează puternic libertatea individuală a cetățenilor", a adăugat Courage referindu-se la posibilitatea de a face obligatorii vaccinările împotriva Covid. „O alegere care are, fără îndoială, o componentă a discreției politice, dar - a observat el - politicianul, fie el legiuitor sau altceva, nu poate ignora datele epidemiologice, eficacitatea vaccinului, lipsa riscurilor de utilizare a vaccinului și, prin urmare, nu poate ignora opinia autorităților sanitare competente. Ca orice decizie politică, există o parte a discreției, dar discreția este controlabilă. Trebuie să îndeplinească criterii de rezonabilitate”.

Vaccinările anti-CoV care se desfășoară in Italia începând cu 27 decembrie sunt în prezent voluntare.