ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce mass-media occidentale  laudă demersurile unor state de a „eradica„ persoanele cu sindrom Down, președintele Donald Trump a transmis un mesaj puternic, în apărarea lor și a dreptului la viață. El a cerut încetarea oricăror discriminări bazate pe anomalii genetice.


„Din păcate, sunt prea mulți oameni - atât în ​​Statele Unite, cât și în lume - care încă văd sindromul Down drept o scuză pentru a ignora sau a refuza dreptul la viață”, a spus Trump într-o declarație oficială de recunoaștere a lunii Octombrie drept „Luna sensibilizării și conștientizării umane față de persoanele cu sindrom Down”.
 
„Acest sentiment este și va fi întotdeauna lipsit de judecată. Trebuie să fim vigilenți în apărarea și promovarea darurilor unice și speciale ale tuturor cetățenilor aflați în suferință”, scrie Breitbart.com

Președintele Trump a remarcat în declarația sa „contribuțiile semnificative pe care persoanele cu sindromul Down le aduc societății, familiilor lor, comunităților și națiunii americane”.

„Salutăm, de asemenea, eforturile membrilor familiilor îngrijitorilor, profesioniștilor din domeniul medical și avocaților care s-au dedicat pentru a se asigura că acești oameni extraordinari se bucură de vieți pline de iubire și de oportunități”, a continuat Trump.

În urmă cu două luni, presa occidentală prezenta ca un mare succes și un real progres faptul că, îm Islanda, în urma controalelor de depistare a sindromului Down la feți,  aproape 100% a celor diagnosticați pozitiv ajung să fie avortați de mame. Iar asta va ajuta  Islanda să devină prima țară din lume în care nu se va mai naște niciun copil cu Sindromul Down, au relatat jurnaliștii occidentali.   Numit Combination Test, acesta folosește ultrasunete și teste de sânge, precum și vârsta mamei, pentru a determina dacă fetusul prezintă o modificare cromozomială.

Legea din Islanda permite întreruperea unei sarcini de peste 16 săptămâni, dacă fetusul prezintă o anormalitate, iar Sindromul Down este inclus în această categorie.

În medie, doar unul sau doi copii cu Sindromul Down sunt născuți, anual, în Islanda, câteodată ca rezultat al unui test eronat.

Cruciadele de „eradicare” a copiilor cu sindrom Down nu se limitează la Islanda.  Danemarca și Franța au anunțat și ele că vor să facă acest lucru.  Iar în SUA, luna trecută, un judecator din Indiana a decis în favoarea gigantului Planned Parenthood într-un proces intentat de cei de la PP împotriva unei legi care interzicea avorturile bazate pe un diagnostic prenatal de dizabilități, cum ar fi sindromul Down.