ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump îl înlocuiește pe consilierul de securitate națională al SUA, HR McMaster, cu fostul ambasador al ONU, John Bolton, informează BBC.

Trump a scris pe Twitter că îi mulțumește Generalului McMaster, spunând că a făcut „o muncă remarcabilă și va rămâne întotdeauna prietenul meu".

John Bolton, care susține un atac asupra Coreei de Nord și Iranului, a declarat pentru Fox News că misiunea sa ar fi aceea de a se asigura că președintele are „toate opțiunile la îndemână".

El devine cel de-al treilea șef de securitate națională al președintelui în 14 luni.

Generalul McMaster este cea mai recentă plecare de la Casa Albă. Săptămâna trecută, Trump l-a concediat pe secretarul de stat Rex Tillerson printr-un tweet, înlocuindu-l cu fostul director al CIA, Mike Pompeo.

Numirea lui John Bolton nu necesită aprobarea Senatului SUA. El va ocupa noua funcție pe 9 aprilie.
 

Răspunzând tweet-ului lui Trump, Bolton a declarat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu președintele și echipa sa „pentru a face țara noastră mai sigură acasă și mai puternică în străinătate".
 

John Bolton, în vârstă de 69 de ani, este unul dintre republicanii ce susțin cu tărie intervențiile militare americane decisive, el servind până acum în administrațiile lui Ronald Reagan, George HW Bush și George W Bush.

Cel de-al doilea Bush l-a desemnat reprezentat al SUA la ONU, timp în care diplomații au criticat stilul domnului Bolton ca fiind unul extrem de dur.

Un neo-conservator convins,  Bolton a ajutat la construirea acuzațiilor conform cărora  Saddam Hussein ar fi posedat arme de distrugere în masă, ceea ce s-a dovedit a fi fals.

John Bolton nu pare să-și fi moderat foarte mult opiniile de atunci, el susținând în continuare în mass-media invazia din Irak și folosirea forței militare împotriva Coreii de Nord și a Iranului.