ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Gambiei şi-a intensificat atacurile la adresa homosexualilor. Preşedintele statului din vestul Africii a ameninţat într-un discurs adresat tinerilor din oraşul Farafeni că va tăia gâtul persoanelor cu orientări homosexuale din ţara pe care o conduce, relatează news.vice.com
 
Yayah Jammeh, care a ajuns la putere în 1994 în urma unei lovituri de stat militare, a lansat aceste ameninţări ca răspuns la criticile aduse de liderii occidentali europeni şi americani cu privire la politica anti-homosexuală din acest stat.
 
"Dacă o faceţi aici, am să vă tai gâtul. Dacă eşti un bărbat care vrea să se căsătorească cu un alt bărbat în această ţară şi vă prindem, atunci nimeni nu o să vă mai vadă vreodată şi nici o persoană albă nu va putea face ceva în privinţa asta", a spus Yayah Jammeh, 49 de ani.

În februarie 2014, Jammeh a numit persoanele gay "oameni paraziţi" şi a promis că va lupta împotriva lor aşa cum luptă "împotriva ţânţarilor purtători de malarie, dacă nu mai rău"

În decembrie anul trecut, Uniunea Europeană a tăiat fonduri de 14 milioane de euro destinate Gambiei ca urmare a nerespectării drepturilor omului.