Preşedintele Gambiei şi-a intensificat atacurile la adresa homosexualilor. Preşedintele statului din vestul Africii a ameninţat într-un discurs adresat tinerilor din oraşul Farafeni că va tăia gâtul persoanelor cu orientări homosexuale din ţara pe care o conduce, relatează news.vice.com
 
Yayah Jammeh, care a ajuns la putere în 1994 în urma unei lovituri de stat militare, a lansat aceste ameninţări ca răspuns la criticile aduse de liderii occidentali europeni şi americani cu privire la politica anti-homosexuală din acest stat.
 
"Dacă o faceţi aici, am să vă tai gâtul. Dacă eşti un bărbat care vrea să se căsătorească cu un alt bărbat în această ţară şi vă prindem, atunci nimeni nu o să vă mai vadă vreodată şi nici o persoană albă nu va putea face ceva în privinţa asta", a spus Yayah Jammeh, 49 de ani.

În februarie 2014, Jammeh a numit persoanele gay "oameni paraziţi" şi a promis că va lupta împotriva lor aşa cum luptă "împotriva ţânţarilor purtători de malarie, dacă nu mai rău"

În decembrie anul trecut, Uniunea Europeană a tăiat fonduri de 14 milioane de euro destinate Gambiei ca urmare a nerespectării drepturilor omului. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews