Cărțile sunt o resursă inepuizabilă pentru înțelegerea și parcurgerea vieții, spune președintele italian  Sergio Mattarella, care îi îndrumă pe tineri să citească în special clasicii ruși.

În timpul unui colocviu găzduit de cotidianul Corriere della Sera, președintele italian le-a vorbit tinerilor despre importanța lecturii. 
 
”Respect alegerea fiecăruiam dar aș dori să repet ceea ce le spun și nepoților mei adolescenți: cărțile sunt o resursă inepuizaibilă pentru înțelegerea vieții și parcurgerea ei. Începeți cu Dostoievski, dragi copii! Citiți-l și veți vedea că nu știți prea multe despre viață”, a spus Mattarella. El a povestit că a fost un împătimit al lecturii, încă de tânăr. Și a citit de la Dostoievski și Soljenițîn până la William Somerset Maugham și Paul Claudel.
 
Sergio Mattrella (73 de ani), de profesie judecător, a fost ales în ianuarie 2015, președinte al Italiei.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews