ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a minimalizat importanța purtării măștii, spunând că nevoia purtării acesteia în public nu a fost dovedită științific. În plus, spune președintele sud-american, care până acum nu a purtat niciodată o mască de protecție în timpul aparițiilor publice, aceasta nu poate fi considerată un factor de a reactiva cu succes economia, așa cum a pretins șeful Trezoriei.


„Dacă o mască ar fi o opțiune pentru reactivarea economiei, aș pune una imediat. Dar nu este așa.  Eu urmez recomandările medicilor, ale oamenilor de știință”, a declarat șeful statului mexican.

Lopez Obrador a spus că medicii i-au spus că „nu trebuie să port o mască dacă păstrez o distanță sănătoasă, iar în locurile unde este necesară sau este regula, ca să nu spun obligatorie, acolo o port”.

„În avion ți se cere să o porți și am purtat-o”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă în statul Oaxaca, la care nu a purtat o mască.

Mexicul, a șasea cea mai afectată țară din lume, a confirmat vineri 7.573 de noi cazuri de COVID-19, ceeea ce ridică bilanțul total la 378.285 de infectări și 42.645 de morți.

„La birou, primesc constant cetățeni, lideri ai unor organizații sociale, politice, religioase sau economice și ceea ce facem este de asemenea să păstrăm o distanță sănătoasă”, a spus Lopez Obrador. El a criticat și „autoritarismul politicienilor” care au impus izolarea obligatorie și a spus că mexicanii „s-au comportat foarte bine” într-un regim de carantină voluntară.