ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că Uniunea Europeană se află în pragul destrămării, existând forțe care acționează în acest sens.

"Nimeni nu poate spune dacă Uniunea Europeană va mai exista în forma actuală peste 10 ani. Dacă vrem să mai existe, atunci trebuie să luptăm din greu pentru ea", a afirmat Schulz, atrăgând atenția că în Uniune acționează 'forțe care vor să ne dezbine'. Afirmațiile au fost făcute într-un interviu apărut marți în cotidianul german Die Welt, preluat de Reuters și citat de Agerpres.

Președintele PE nu a precizat ce anume amenință Uniunea, dar cea mai mare parte a interviului se axează pe criza migranților, care a pus la încercare unitatea și toleranța blocului comunitar în cursul acestui an.

"Uniunea Europeană nu este fără alternative, o evoluție inversă este, firește, posibilă", a estimat Schulz, explicând că alternativa ar fi "o Europă a naționalismului, o Europă a granițelor și zidurilor". "Acest lucru ar fi dezastruos pentru că o astfel de Europă a condus în mod repetat continentul nostru spre catastrofă", a spus el.