ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care Comisia Europeană blochează fonduri europene importante din cauza preocupărilor cu privire la independența justiției în Polonia, președintele Poloniei Andrzej Duda a declarat că se opune unor noi concesii făcute de țara sa Bruxelles-ului.

„Nu voi mai oferi niciun răspuns la sugestiile celeilalte părți. Din câte știu, am îndeplinit toate condițiile pentru a primi fondurile din planul de relansare”, a declarat Duda într-un interviu care va apărea luni în săptămânalul Sieci și din care au fost publicate sâmbătă extrase pe portalul wpolityce.pl, apropiat conservatorilor naționaliști la putere, scrie agerpres.ro. 

Este vorba despre circa 35 de miliarde de euro menite să atenueze consecințele pandemiei de coronavirus.

Modificările făcute de Varșovia la reformele sale din justiție pentru a răspunde oficial criticilor Bruxelles-ului și Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) nu au fost considerate suficiente de către Comisia Europeană.

Duda a subliniat însă că țara sa nu acceptă să mai facă alte concesii Bruxelles-ului.

„Nu cred că un nou pas în direcția așteptărilor celeilalte părți poate da rezultate. Consider că partea poloneză a manifestat prea multă bunăvoință”, a spus Duda. El este de părere că „tabăra liberală de stânga, ai cărei reprezentanți sunt majoritari în Comisie, vrea să provoace cu orice preț o schimbare de putere în Polonia”.