ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Poloniei Andrzej Duda și senatorul american Ted Cruz sunt alături Alfie Evans, aceștia îndemnând autoritățile britanice să-i permită copilului britanic să plece în Italia pentru a primi tratament, informează site-ul Breitbart.

Ted Cruz, un senator republican din Texas, a explicat pe Twitter care este situația curentă a lui Alfie Evans, avertizându-i pe americani despre pericolele  „medicinii sociale".

Astfel, senatorul american a descris miercuri pe Twitter situația lui Alfie de la nașterea sa, boala ulterioară până la refuzul instanțelor britanice și europene de a permite părinților lui Alfie să urmeze tratamentul pentru el la un spital al Vaticanului.

Cruz a spus că evenimentele „ne reamintesc de cazul tragic al lui Charlie Gard de anul trecut".

„Este o reamintire sumbră a faptului că sistemele de medicină socială, cum ar fi Serviciul Național de Sănătate (NHS), alimentează statul cu putere asupra vieții omenești, transformând cetățenii în subiecți", a spus senatorul.

„Îndemn guvernul britanic să aprobe cererea familiei Evans de a trata copilul lor prețios în Italia. Americanii se străduiesc să atingă promisiunea „vieții, libertății și căutării fericirii "pentru toți cetățenii , indiferent cât de tineri sau bătrâni sunt", a continuat Cruz. 

Părinții lui Alfie au primit de asemenea sprijin printr-un tweet de la președintele polonez Andrzej Duda:

„Alfie Evans trebuie să fie salvat! Acest mic băiat curajos a dovedit din nou că miracolul vieții este mai puternic decât moartea. Poate tot ce trebuie este puțină bunăvoință din partea autorităților. Alfie, ne rugăm pentru tine și însănătoșirea ta"
 
După cum a relatat Breitbart London, mai mult de 100 de suporteri ai copilului și a părinților săi s-au adunat în fața spitalului de copii Alder Hey miercuri noaptea, continuând protestul început acum două săptămâni.