ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia se va ocupa de problemele Europei după ce va termina cu problemele proprii, a spus președintele acestei țări, Andrzej Duda la Lezask, informează Rador, citând presa polonă.

Președintele a afirmat de asemenea că polonezii „au dreptul să aibă așteptări din partea Europei, mai alea a acelei Europe care ne-a lăsat în anul 1945 pradă rușilor”.

Duda a spus că actuala putere își va respecta în continuare promisiunile. „Vom ajunge ca oamenii să nu mai spună că instanțele în Polonia sunt nedrepte și că justiția în Polonia a funcționat prost, că nu apără cetățeanul, nu vom mai accepta ca oamenii să spună că Polonia este un stat injust, un stat pentru elite, în care omul obișnuit nu este luat în seamă”, a spus.

Președintele și-a exprimat speranța că la încheierea mandatului actualului parlament, precum și a mandatului președintelui, polonezii vor avea convingerea că guvernanții se gândesc la cetățeni, și nu la o „comunitate imaginară, din care pentru noi nu rezultă mai nimic”.

„Istoria noastră, lupta noastră pentru libertate și independență, dar și apărarea Europei, chiar și înainte de năvala sovietică în anul 1920, face să merităm un nivel demn de viață” – a spus cu convingerea că polonezii ar trebui să trăiască la același nivel ca și locuitorii Europei Occidentale.