ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, a spus că nu înțelege de ce este atâta panică, teamă și minciuni despre coronavirus, deși prezintă simptome mai ușoare decât o gripă obișnuită, informează B92.

„Când am fost loviți de variola neagră (o boală virală care a făcut zeci de milioane de victime - n.r.) nu au fost așa de multă teamă, panică și minciuni așa cum sunt astăzi pentru ceva ce are simptome mai ușoare decât gripa obișnuită. Dacă nu ar fi existat testele, nici nu s-ar ști de ce au murit aceste persoane, de vreme ce s-a crezut că este de la gripă sau strănutat în ceea ce privește persoanele cu imunitatea scăzută sau sănătatea afectată”, a spus liderul de la Belgrad.

Vucici a precizat că virusul nu a ajuns în Serbia și le-a spus jurnaliștilor care s-au uitat cruciș când a tușit că motivul pentru tuse sunt medicamentele pe care le ia pentru tensiune.

„Nu spuneți asta, nici în glumă, coronavirusul nu a ajuns în Serbia, asta (tusea - n.r.) este o consecință a medicamentelor mele pentru tensiune, de-asta tușesc”, a afirmat Vucici.