ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul Reprezentant al Uniunii Eupene pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a fost nevoită să își susțină discursul din Parlamentul Serbiei în huiduilile și strigătele parlamentarilor de opoziție care și-au manifestat nemulțumirea privind o apropriere dintre Serbia și Uniunea Europeană

„Serbia! Rusia! Nu avem nevoie de Uniunea Europeană”, au strigat în cor parlamentarii sârbi în timpul discursului oficialului european, informeaza agenția italiană ANSA.

Mogherini nu s-a lăsat intimidată de ostilitatea politicienilor de la Belgrad și chiar a făcut referire la asta în timpul discursului. Dacă vă bazați pe faptul că voi fi marcată de asta, ați calculat greșit,  a spus oficialul european. 

Membri ai partidului Srs, eurosceptic, al lui Vojislav Seselj,  au afișat pancarte pe care era scris: „Serbia nu are încredere în Bruxelles".

Partidele de opoziție care au protestat în Parlament au împreună 86 de parlamentari dintr-un total de 250.

Federica Mogherini a afirmat că vede Serbia, care este un candidat ofical pentru aderare la Uniunea Europeană, drept o punte între Vest și Est. 

Vizita ei la Belgrad reprezintă una dintre opririle pe care le va face într-un turneu de 4 zile în Balcani. Joi, Mogherini a ținut un discurs în Muntenegru, unde a trebuit să vorbească în fața unui Parlament pe jumătate gol din cauza boicotului opoziției, iar in Albania a fost întâmpinată cu un protest al studenților.