Serbia nu dorește să intre în NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară,  în ciuda repetatelor provocari din partea Kosovo, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucici după o întâlnire cu liderul de la Kremlin.

Putin și Vucici au discutat marți despre situația din regiune, concentrându-se asupra poziției Serbiei cu privire la alianța Nord-Atlantică. Potrivit lui Vucici, țara sa este „în relații bune cu toate alianțele militare, inclusiv NATO, dar Serbia nu are dorința și nici intenția de a adera la NATO”.

„Serbia dorește să-și mențină neutralitatea militară, și prin urmare depune eforturi pentru consolidarea propriei armate pentru a respinge orice agresiune”, a adăugat Vucici. 

Declarația lui Vucici vine în contextul în care, la 29 septembrie, peste 100 de membri ai unităților speciale kosvare au intrat pe teritoriul din nordului Kosovo, populat de sârbi, lucru interzis prin acordurile internaționale. Unitățile speciale au ocupat mai multe poziții în regiune pentru a garanta siguranța călătoriei lui Hashim Thaci, președintele republicii autoproclamate Kosovo, stat nerecunoscut de mai multe țări, printre care și România. Aleksandar Vucici a pus armata sârbă în stare de alertă și a trimis o notă de protest secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Federica Mogherini, primită cu huiduilei și scandări anti-UE în Parlamentul Serbiei: Nu avem nevoie de Uniunea Europeană! Serbia nu are încredere în Bruxelles!2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.