ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia nu va intra în NATO, preferând să rămână sub protecția Rusiei, țară care s-a poziționat mereu ca apărător al poporului sârb. Așa a declarat președintele sârb Tomislav Nicolici, înainte de vizita pe care a început-o miercuri la Moscova
 
Niocolici a făcut aceste afirmații într-un inteviu, citat de agenția TASS, înainte de întrevederile cu președintele Vladimir Putin și cu Patriarhul Chiril.
 
 ”Situația pe plan mondial este una foarte complicată, iar poziția Serbiei este foarte dificilă”, a afirmat președintele Serbiei, punând accentul pe relațiile dintre țara sa și Rusia, conform site-ului b92.net.
 
”Cred că pot vorbi cu președintele Putin la fel cum pot vorbi între ei orice sârb cu orice rus. Cunoaștem istoria popoarelor noastre și relațiile dintre ele, și, desigur, Rusia s-a poziționat întotdeauna ca un apărător al poporului sârb și este cunoscută dragostea sârbilor pentru ruși. Serbia a suferit când nu s-a aflat de partea Rusiei sau când Rusia nu era destul de puternică, așa cum s-a întâmplat înainte de venirea la putere a lui Putin”, a continuat președintele Nicolici.
 
Așa cum a declarat și într-un interviu pentru agenția Ria Novosti, preluat de presa italiană, Nicolici a reafirmat dorința Belgradului de a-și păstra neutralitatea și faptul că Serbia nu dorește să intre în NATO. ”Serbia este neutră. Parlamentul sârb a votat pentru neutralitate militară, dar dorința noastră comună este aceea de a menține și o neutralitate politică, lucru care este mai greu decât neutralitatea militară. De aceea, trebuie să existe un echilibru politic”, a menționat președintele sârb.