ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia va menține o poziție neutră și nu va impune sancțiuni Federației Ruse, a declarat președintele sârb Tomislav Nikolic, în timpul convorbirilor purtate cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse, care a efectuat miercuri o vizită la Belgrad, scrie Agerpres.

"Credem în continuare că Rusia și Uniunea Europeană trebuie să-și rezolve divergențele prin negocieri și suntem dispuși ca prin președinția OSCE (pe care Serbia o exercită în acest an) să contribuim la rezolvarea deplină și cât mai repede posibil a crizei din Ucraina", a afirmat Tomislav Nikolic, citat de Unian.

Serbia, aliat tradițional al Moscovei, a declarat în repetate rânduri că nu are de gând să se ralieze sancțiunilor UE împotriva Rusiei, chiar dacă un astfel de demers contravine dorinței sale de a adera la Uniunea Europeană, notează presa ucraineană.

Premierul sârb Alexandar Vucic declarase anterior că nimeni nu poate dicta țării sale să instituie sau nu sancțiuni împotriva Federației Ruse, care a susținut guvernul de la Belgrad în privința problemei Kosovo.