ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a anunțat marți că președintele Donald Trump intenționează să o nominalizeze ca ambasadoare a Statelor Unite în Polonia pe Georgette Mosbacher, o femeie de afaceri din Florida, implicată în strângerea de contribuții electorale pentru Partidul Republican, informează Reuterl conform Agerpres.

Președintele s-a decis și asupra nominalizării ambasadorului în Ungaria - David Cornstein, om de afaceri din New York, precum și a reprezentantului diplomatic al SUA în țările insulare Fiji, Kiribati, Nauru, Tonga și Tuvalu, din Pacificul de Sud - Joseph Cella, consultant din statul Michigan.

Înainte de a fi trimiși la posturi, ambasadorii desemnați de președintele Statelor Unite trebuie să primească aprobarea Senatului.
 
În ultima perioadă, la București au circulat insistent zvonuri cu privire la înlocuirea ambasadorului american Hans Klemm, cu un diplomat apropiat președintelui Trump, în contextul plecării unor înalți oficiali ai administrației SUA moșteniți din timpul adminsitrației Obama. Cea mai răsunătoare plecare a fost cea a lui Brian Hoyt Yee,  adjunctul Victoriei Nuland, care a părăsit Departamentul de Stat al SUA la începutul anului.