ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gurbanguly Berdimuhamedov și Alexander Lukashenko s-au întâlnit la Minsk pentru a încheia un acord comercial, plilej cu care au vrut să fie fotografiați în timp ce udă un copac, doar că vremea le-a dat planurile peste cap, după cum reiese dintr-o poză pe Twitter.

 În timpul întâlnirii oficiale dintre șeful de stat din Turkmenistan și cel din Belarus, Alexander Lukashenko a subliniat importanța sosirii omologului său la Minsk, arâtând că o cooperare între cele două țări, pe fondul situației mondiale este vitală, informează site-ul oficial al președinției din Belarus.

Cu scopul întăririi declarațiilor celor doi, în cadrul vizitei oficiale a președintelui Turkmenistanului la Minsk a existat și un moment în care cei doi șefi de stat au udat un copac, doar că afară ploua. Astfel, din poza surprinsă de un fotograf se vede cum cei doi oficiali sunt ținuți sub umbrele, în timp ce udă un brad cu câte o stropitoare.


Înainte de încheierea vizitei oficiale la Minsk, Gurbanguly Berdimuhamedov a declarat că "Belarus și Turkmenistan sunt pregătite să își extindă acțiunile de cooperare economică. Sunt multe domenii în care ne putem diversifica legăturile."