ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, susține că a devenit tot mai dificil pentru Ucraina să-și asigure sprijinul Occidentului în lupta împotriva agresiunii ruse și că o invazie la scară mare din Rusia nu poate fi exclusă, potrivit Reuters.

Petro Poroșenko a declarat că puterea internă a Europei este testată de chestiuni externe, precum criza migrației, atacurile jihadiste și a avertizat că în alegerile din 2017 ar putea ieși învingătoare forțe politice mai dispuse să ajungă la un compromis cu Kremlinul. 

„Ucraina va continua să aibă nevoie de un puternic sprijin internațional în lupta împotriva agresiunii ruse", a declarat Poroșenko în deschiderea sesiunii parlamentare din septembrie.

„Dar asigurarea acestui sprijin devine tot mai dificilă pentru diplomații noștri din cauza obiectivelor diferite și a unor factori subiectivi", a adăugat el.

Uniunea Europeană nu este hotărâtă, potrivit Agerpres, dacă să continue sau nu să mențină sancțiunile împotriva Rusiei care au afectat din punct de vedere economic ambele părți.