Nicolas Maduro, aflat la al doilea mandat prezidențial în Venezuela, acuzat de fraudarea alegerilor și contestat de opoziția majoritară în Parlament, a fost somat sâmbătă de câteva state din U.E. să convoace alegeri libere în termen de 8 zile, în caz contrar acestea urmând să-l recunoască drept președinte pe Juan Guaido, liderul Adunării Naționale.

Președintele venezuelan a refuzat categoric acest scenariu, într-un interviu acordat duminică postului CNN Turk, precizând că nimeni nu este în măsură să impună un ultimatum Venezuelei. Acesta s-a arătat deschis dialogului cu președintele Parlamentului, Juan Guaido, care i-a respins oferta, considerându-se deja președinte interimar al țării și cerându-le cetățenilor să continue mobilizarea contra regimului Maduro.

Președintele în funcție are de partea sa armata, dar și susținerea externă a Rusiei și a Turciei. Opozantul său, Juan Guaido, este sprijinit de S.U.A., Portugalia, Spania, Franța, Germania, Belgia și Marea Britanie.

Sâmbătă, în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, ministrul de externe venezuelan, Jorge Arreaza, a declarat că „Nimeni nu va da termene-limită Venezuelei și nici nu va stabili dacă au loc sau nu alegeri”.   

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews