ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolas Maduro, aflat la al doilea mandat prezidențial în Venezuela, acuzat de fraudarea alegerilor și contestat de opoziția majoritară în Parlament, a fost somat sâmbătă de câteva state din U.E. să convoace alegeri libere în termen de 8 zile, în caz contrar acestea urmând să-l recunoască drept președinte pe Juan Guaido, liderul Adunării Naționale.

Președintele venezuelan a refuzat categoric acest scenariu, într-un interviu acordat duminică postului CNN Turk, precizând că nimeni nu este în măsură să impună un ultimatum Venezuelei. Acesta s-a arătat deschis dialogului cu președintele Parlamentului, Juan Guaido, care i-a respins oferta, considerându-se deja președinte interimar al țării și cerându-le cetățenilor să continue mobilizarea contra regimului Maduro.

Președintele în funcție are de partea sa armata, dar și susținerea externă a Rusiei și a Turciei. Opozantul său, Juan Guaido, este sprijinit de S.U.A., Portugalia, Spania, Franța, Germania, Belgia și Marea Britanie.

Sâmbătă, în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, ministrul de externe venezuelan, Jorge Arreaza, a declarat că „Nimeni nu va da termene-limită Venezuelei și nici nu va stabili dacă au loc sau nu alegeri”.