ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintelui belarus Aleksandr Lukașenko i s-a făcut rău în timpul paradei militare din Piața Roșie, marți, la Moscova, cu ocazia Zilei victoriei asupra Germaniei naziste, la care a asistat împreună cu liderii celor cinci foste republicii sovietice din Asia Centrală și cu premierul armean, relatează media ucrainene Unian și TSN și portalul belarus de opoziție Charter97%, citate de Agerpres.

De altfel, Lukașenko nici nu a mai rămas la dineul festiv oferit de președintele rus Vladimir Putin la Kremlin, într-o rară încălcare a acestei cutume, el revenind de urgență la Minsk, notează și Pravda.com.

Lukașenko, un aliat apropiat al lui Putin, părea obosit și oarecum nesigur pe picioare, iar la mâna dreaptă se vedea că are un bandaj. Apariția sa a stârnit speculații în spațiul virtual cu privire la starea sa de sănătate, deși, în rest, nu a arătat semne evidente de boală, notează Reuters.

Imagini video l-au arătat pe președintele belarus (68 de ani) discutând cu Putin și cu ofițeri superiori ai armatei după parada anuală din Piața Roșie, apoi luând un lift până la Mormântul Soldatului Necunoscut din apropiere, în timp ce Putin a mers până acolo cu liderii celor cinci țări din Asia Centrală și cu premierul armean.

El s-a alăturat celorlalți pentru a depune flori la mormântul de lângă Kremlin, la doar aproximativ 300 de metri de locul unde mai devreme urmărise parada care a marcat aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în 1945, mai scriu sursele citate.