ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palestina rupe orice relații cu SUA și cu Israel. Anunțul a fost făcut sâmbătă de președintele Autorității palestiniene, Mahmoud Abbas și a fost făcut înaintea unei reuniuni extraordinare a Ligii Arabe pe tema planului de pace american pentru Orientul Mijlociu.

Acest plan american reprezintă „o încălcare a acordurilor de la Oslo” semnate cu Israelul în 1993, a declarat președintele Autorității Palestiniene la Cairo. Abbas, care a anunțat că i-a transmis acest mesaj premierului israelian Benjamin Netanyahu, a cerut Israelului „să-și asume responsabilitățile în calitate de putere de ocupație” în teritoriile palestiniene. 

Liga Arabă s-a reunit, sâmbătă. în capitala Egiptului pentru a discuta despre planul anunțat săptămâna aceasta de către președintele Donald Trump, care prevede anexarea de către Israel a unei mari părți din teritoriul palestinian ocupat. Acordul a fost prezentat ca o foaie de parcurs realistă pentru soluționarea conflictului arabo-israelian, dar palestinienii și aliații lor au respins-o.

În discursul său, Abbas i-a criticat pe președintele american și pe premierul israelian, reafirmînd  că Autoritatea Palestiniană nu va accepta acordul. Abbas a declarat că nu va intra în istorie ca persoana care a „vândut Ierusalimul” și a anunțat tăierea legăturilor cu ambele națiuni.