Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a făcut apel vineri "la cea mai mare manifestație din istoria" țării sale pe 1 Mai, informează Agerpres citând AFP. 

Adunarea convocată de Guaido pentru Ziua internațională a Muncii va milita pentru încetarea exercitării puterii de către președintele Nicolas Maduro, ales pe 10 ianuarie pentru al doilea mandat și contestat de opoziția din Parlamentul Venezuelei, dar și de oponenții din plan extern (S.U.A. și unele state occidentale din U.E.).

"Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestație din istoria acestei țări pe 1 Mai, pentru a cere să înceteze definitiv "uzurparea" puterii", a declarat Guaido, autoproclamat președinte în locul lui Maduro, în fața mai multor sute de simpatizanți adunați într-o piață publică din Caracas.

"Miraflores ! Miraflores !", au scandat apoi simpatizanții, făcând aluzie la Palatul Miraflores, unde se află președinția venezueleană, câștigată la urne de Maduro și contestată de Guaido, președintele Parlamentului, controlat de opoziție.

"Punctul de sosire al acestei manifestații va fi cel de unde noi vom cere să înceteze definitiv "uzurparea" puterii", le-a răspuns Guaido, evitând să pronunțe explicit numele palatului prezidențial.

Data stabilită pentru această nouă manifestație este una cu puternic ecou în conștiința publică. La fiecare 1 Mai, guvernul venezuelean, moștenitorul regimului socialist întemeiat de Hugo Chavez, organizează defilări grandioase cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews