ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Președintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, i-a comparat cu pedofilii pe acei homosexuali care doresc să adopte copii, declarații calificate de organizațiile pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT drept incitare la ură, relatează portalul index citat joi de agenția EFE.

„Din punct de vedere moral nu există nicio diferență între comportamentul unui pedofil și cei care cer asta (căsătoria între homosexuali și posibilitatea ca perechile homosexuale să adopte copii)'”, a spus Kover la un eveniment electoral desfășurat la Budapesta.
 
„Copilul este în ambele cazuri un obiect, un articol pentru plăcere, un obiect de realizare personală'”, a adăugat președintele parlamentului ungar, care este de asemenea unul dintre fondatorii partidului conservator Fidesz condus de premierul Viktor Orban, informează agerpres.ro.
 
Laszlo Kover a continuat afirmând că un „homosexual normal știe cum este orânduită lumea„ și că el nu poate avea pretenții să adopte copii, pentru că el nu este „la fel” ca un heterosexual.

Căsătoria între homosexuali nu este permisă în Ungaria, astfel că este foarte dificilă adoptarea unor copii de către perechile formate din persoane de același sex, care de obicei încearcă să facă adopții în mod individual.