ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului Lege și Justiție (PiS) aflat la guvernare în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, face apel la o reformă a Uniunii Europene care să întărească statul națiune, pentru că în caz contrar, susține el, blocul comunitar s-ar putea destrăma.

 

"Dacă nu o reformăm, UE va face implozie", a spus influentul politician polonez într-un interviu apărut în cotidianul italian La Repubblica.

„Statul națiune este singura instituție care poate garanta democrația și libertatea”, a mai declarat el.

Kaczynski a mai adăugat că propunerile Poloniei nu au fost întâmpinate cum trebuia de către Bruxelles: „Politețe față de Ankara și limbaj dur față de Varșovia".

Polonia va refuza în continuare să accepte cotele propuse de UE pentru redistribuirea refugiaților între statele membre.

"Simțim presiunea, dar nu ne vom supune", a declarat Kaczynski.

Uniunea Europeană și Germania au uitat că Polonia a primit un milion de refugiați din Ucraina, însă există o problemă cu "agresiunea imigranților musulmani, în special împotriva femeilor", a mai spus el.