ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul din orașul Hamburg examinează o plângere împotriva a trei directori ai rețelei de socializare Facebook, acuzați că nu au acționat suficient împotriva comentariilor rasiste ale internauților în Germania, pe fondul crizei migrației, informează Der Spiegel pe site-ul său, potrivit AFP.

"A fost depusă o plângere pentru incitare la ură. Aceasta este în prezent examinată", a confirmat pentru AFP Parchetul din Hamburg, oraș unde se află sediul Facebook din Germania.

"Facebook Germania încurajează difuzarea unor incitări la ură, a unor materiale pasibile de pedeapsă, prin acțiunile sale din Germania", se arată în plângerea depusă de avocatul bavarez Chan-jo Jun împotriva a trei directori Facebook Germania, explică Spiegel Online, citat de Agerpres.

Avocatul Chan jo-Jun a semnalat rețelei Facebook peste 60 de comentarii, considerate a fi incitări la ură și la calomnie sau care reprezentau apeluri la violență. Majoritatea nu au fost șterse, cu justificarea că nu încălcau carta rețelei de socializare.

Reamintim că jurnaliştii au surprins o discuție la New York, între Angela Merkel și Mark Zuckerberg, în care liderul german i-a cerut şefului Facebook detalii despre acțiunea împotriva celor postează mesaje presupus rasiste pe reţeaua de socializare. Facebook Germania a anunțat la mijlocul lunii septembrie noi măsuri pentru "combaterea rasismului în rândul utilizatorilor săi."