ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Zile la rând, orașele suedeze Göteborg și Malmö au fost scena unor violențe imense, provocate de bandele criminale islamice. O situație neguvernabilă, rezultat al deceniilor de imigrație și politică a multiculturalismului impusă cu limba de pantofi. De la începutul anului,  200 de astfel de atacuri armate au avut loc în Suedia, 24 de oameni fiind uciși.

Infractorii ridică blocaje în Göteborg, precum și în Malmö; o fetiță de 12 este ucisă de gloanțe într-un foc încrucișat. Așa arată tabloul ultimelor săptămâni, după ce un val de violențe, fără precedent, a pus stăpînire pe orașe. Familia musulmană Ali Khan etse cea care a decis, la fel ca pe vremuri mafia că există teritorii în care statul nu are ce căuta. Apoi au urmat, bombe, mașini incendiate, orașe incendiate, atacuri armate, doar pentru a împiedica intervenția autorităților acolo unde se aude doar „Allah Akbar” .

Göteborg, epicentrul conflictelor interne dintre bandele criminale de imigranți islamici și familia Ali Khan

Așa arată Suedia la sfârșitul verii, ajungând pe prima pagină a Financial Times, iar publicatia a dorit să-l intervieveze și pe Mattias Karlsson, liderul parlamentar al democraților suedezi, al treilea partid politic al țării. „Legile noastre sunt prea tolerante, poliția nu are mijloacele necesare pentru a investiga aceaste infracțiuini foarte grave".  Există o „a doua pandemie”, declară politicianul.

Numai în primele șase luni ale anului, au existat două sute de împușcături și douăzeci și patru de decese legate de aceste acțiuni.
 
Guvernul, poliția și suedezii de rând se tem de această nouă demonstrație de forță a unei familii islamice din suburbia Angered, Göteborg. Familia Ali Khan este sursa tensiunilor. Ultimul raport al poliției spune: „o zonă deosebit de vulnerabilă care include, într-o oarecare măsură, și structuri sociale paralele”.

La Famiglia

Familia Ali Khan a ocupat în special Hammarkullen, o zonă mare și extrem de multiculturală din Göteborg. Aici familia islamică controlează practic tot. Un articol publicat într-unul dintre cele mai importante ziare suedeze, care analizează revoltele din ultimele zile, se întreabă de ce se știe totul despre mafia italiană din New York, de exemplu, dar nimeni nu știe nimic despre noua mafie suedeză.
Johanna Bäckström Lerneby, jurnalist de investigație, director al SVT Sport, a lansat recent cartea „La Familgia, istoria colapsului”. Pentru a scrie cartea, a mers pe urmele familiei Ali Khan, de origine libaneză, timp de unsprezece ani. Volumul este povestea unui moment istoric și a unei zone a Suediei peste care aceștia au devenit stăpâni.

„Rezolvatori de probleme”

Ali Khan este formată din 120 de oameni,  care reușesc acum să domine o zonă cu peste 50.000 de locuitori. Pater familias este un imam, iar ceilalți membri ai familiei sunt toți implicați în activități infracționale - crimă, droguri, amenințări, șantaje, deținerea ilicită de arme. Prin teroare, ei țin orașul sub control, toată lumea din Suedia îi compară cu mafia pentru că se autodefinesc drept „rezolvatori de probleme”.
Într-o știre apărută în presă în 2017, șeful familiei, Hashem Ali Khan, a explicat: „Dacă cineva vrea să te omoare, poliția nu te poate ajuta. Pentru că nu ești doar tu. Ai și copii și nepoți, frați și surori. Poliția nu poate salva întreaga familie. Este posibil să ai restaurante, magazine. Când există o dispută, polițiștii intervin arestând pe cineva și ducând pe altcineva la spital: în loc să suni autoritățile, voi interveni eu. Și vorbesc cu toată lumea, absolut cu toată lumea, membrii familiei”.

 De altfel, jurnalista a fost contactat recent de un avocat, chiar după publicarea cărții, deoarece familiei Ali Khan nu i-a plăcut ce se scrie acolo. Potrivit jurnalistei suedeze, familia Ali Khan seamănă pur și simplu cu multe alte familii de imigranți care au format societăți paralele în restul Europei și sunt acum prea puternice pentru a fi dezmembrate.Și între timp Suedia arde.

Lenerby a povestit un episod de acum câțiva ani, când un tânăr de 17 ani din familia Ali Khan a oprit un polițist care instala camere de supraveghere pe stradă, întrebându-l: „De ce instalați camere în casa mea?”. Pentru că ei cred că acel teritoriu este casa lor.

Ca și în Franța, Suedia pierde treptat controlul asupra multor zone ale teritoriului său. Astăzi, pentru a gestiona numai partea de nord-est a Göteborgului, a fost organizată o cooperare guvernamentală, în care, la două săptămâni, se reunesc Agenția Suedeză pentru Venituri, Serviciul Public Suedez pentru Ocuparea Forței de Muncă, serviciile sociale, Vamele suedeze, Serviciul penitenciar suedez.

Este la fel de adevărat că Suedia și-a crescut dușmanul la piept, atunci când, încă din anii 70, subiectul imigrației a devenit un tabu politic. Când guvernul a declarat Suedia, în 1975, societate multiculturală, imigranții au putut alege măsura în care vor fi integrați: din acel moment a fost încurajat relativismul cultural și a început procesul acceptarii  islamului importat în Suedia.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews