ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Petrolul a atins prețul de 32 de dolari pe baril, iar în acest context avem cel mai ieftin petrol din ultimii aproape 12 ani.

Mai mult, analiștii de la Nomura cred că în maxim zece zile prețul petrolului va ajunge la doar 30 de dolari pe baril, iar unele voci spun că în curând ar putea ajunge la 18 dolari dacă Iranul scapă de sancțiuni și va putea exporta din nou țiței.

Ridicarea embargoului e așteptată în doar câteva luni și ar amplifica puternic problema supraofertei de țiței pe o piață cu o cerere anemică.

Petrolul se ieftinește tocmai pentru că nu apare niciun semnal care să sugereze că cererea va crește în perioada următoare. China, care este cel mai mare importator din lume se confruntă cu o scădere masivă pe bursă, iar previziunile spun tot mai clar că economia sa frânează.