ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relațiile tensionate din ultima perioadă dintre Rusia și Turcia fac aproape imposibilă revenirea la normalitate a turismului rus în această țară, atrage atenția Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei de Stat.

Acesta a invocat existența unor riscuri teroriste, după ce Moscova a descurajat călătoriile în stațiuni turce ca reacție la doborârea avionului.

"Referitor la turismul rus în Turcia, nu văd nicio perspectivă de revenire la situația anterioară", a declarat Aleksei Pușkov, citat de site-ul agenției Tass.

Relațiile dintre Rusia și Turcia s-au deteriorat puternic după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie. Ca reacție, Administrația Vladimir Putin a introdus sancțiuni economice contra Ankarei, descurajând agențiile de turism ruse să vândă servicii în stațiuni turce.

"Turcia rămâne o țară de tranzit pentru militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic. Nimeni nu poate exclude posibilitatea unor atentate contra cetățenilor ruși, dat fiind că Rusia este implicată în operațiuni antiteroriste. În plus, Turcia nici măcar nu și-a închis frontierele cu teritoriile din Siria aflate sub controlul organizației teroriste Stat Islamic. Acest lucru exclude posibilitatea anulării sau relaxării măsurilor restrictive împotriva Turciei în viitorul apropiat", a explicat Pușkov.

Acest aspect ar putea trage în jos prețurile practicate de turci în domeniul turismului, mai ales că rușii erau una dintre piețele importante pe care mizau.