Beata Szydlo, prim-ministrul Poloniei, l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron, afirmând că înceacă să ”introducă protecționismul”, în contextul disputelor dintre Varșovia și Paris pe marginea reglementărilor europene privind angajații detașați, relatează France 24.

„Mă îngrijorează cu adevărat că președintele Franței subminează pilonii Uniunii Europene, încercând să introducă protecționismul prin lovirea pieței libere și a liberei circulații a oamenilor, bunurilor și serviciilor”, a afirmat Beata Szydlo pentru postul TVP Info.

„Acestea sunt semnale îngrijorătoare. Cred că acum este timpul că unii lideri europeni să afirme dacă unitatea este importantă pentru ei, sau dacă vor să divizeze Uniunea Europeană”, a adăugat liderul Guvernului de la Varșovia.

Încă din timpul campaniei electorale, Macron s-a angajat să ia măsuri pentru a contracara „dumpingul social" în Franța, metodă prin care companiile folosesc forță de muncă mai ieftină din statele mai sărace din Europa de Est și amenință locurile de muncă ale lucrătorilor francezi. Președintele francez a precizat că va aborda această temă și în cadrul summitului UE, ce se va desfășura în perioada 19-20 octombrie.

În ultimele săptămâni, schimburile de replici dure dintre Varșovia și Paris s-au multiplicat. Recent, Emmanuel Macron a afirmat că Polonia „se plasează la periferia Uniunii Europene pe numeroase teme". Ca reacție, Beata Szydlo a afirmat că „declarațiile arogante (ale lui Emmanuel Macron -n.red.) sunt generate de lipsa de experiență politică, un lucru pe care îl observ cu preocupare, dar aștept să remedieze rapid aceste lacune și să fie mai rezervat în viitor".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews