ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Beata Szydlo, prim-ministrul Poloniei, l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron, afirmând că înceacă să ”introducă protecționismul”, în contextul disputelor dintre Varșovia și Paris pe marginea reglementărilor europene privind angajații detașați, relatează France 24.

„Mă îngrijorează cu adevărat că președintele Franței subminează pilonii Uniunii Europene, încercând să introducă protecționismul prin lovirea pieței libere și a liberei circulații a oamenilor, bunurilor și serviciilor”, a afirmat Beata Szydlo pentru postul TVP Info.

„Acestea sunt semnale îngrijorătoare. Cred că acum este timpul că unii lideri europeni să afirme dacă unitatea este importantă pentru ei, sau dacă vor să divizeze Uniunea Europeană”, a adăugat liderul Guvernului de la Varșovia.

Încă din timpul campaniei electorale, Macron s-a angajat să ia măsuri pentru a contracara „dumpingul social" în Franța, metodă prin care companiile folosesc forță de muncă mai ieftină din statele mai sărace din Europa de Est și amenință locurile de muncă ale lucrătorilor francezi. Președintele francez a precizat că va aborda această temă și în cadrul summitului UE, ce se va desfășura în perioada 19-20 octombrie.

În ultimele săptămâni, schimburile de replici dure dintre Varșovia și Paris s-au multiplicat. Recent, Emmanuel Macron a afirmat că Polonia „se plasează la periferia Uniunii Europene pe numeroase teme". Ca reacție, Beata Szydlo a afirmat că „declarațiile arogante (ale lui Emmanuel Macron -n.red.) sunt generate de lipsa de experiență politică, un lucru pe care îl observ cu preocupare, dar aștept să remedieze rapid aceste lacune și să fie mai rezervat în viitor".