ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia a condamnat uciderea a 43 de protestatari palestinieni de către forțele israeliene la granița cu Fâșia Gaza, susținând că Statele Unite participă la o crimă împotriva umanității.

„Din păcate, SUA au susținut, arogant, administrația israeliană care omoară civili și a devenit astfel partener în această crimă împotriva umanității”, a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim.
„Această provocare va înrăutăți situația din regiune și va rămâne ca o cicatrice pentru relația dintre Israel și Palestina, va face ca pacea din regiune să fie mai dificilă”, a adăugat Yildirim.

El a declarat că președintele american Donald Trump a încercat să distragă atenția de la problemele sale interne prin mutarea ambasadei, „încercând să ascundă incendiul din interior, provocând incendii afară”.

Anterior, Ministerul de Externe din Turcia a comunicat că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a încurajat forțele israeliene să omoare zeci de protestatari palestinieni.

„Condamnăm masacrul coordonat de forțele de securitate israeliene, încurajat de acest pas, asupra palestinienilor care participau la demonstrații pașnice”, se arată în comunicatul ministerului.