Turcia a condamnat uciderea a 43 de protestatari palestinieni de către forțele israeliene la granița cu Fâșia Gaza, susținând că Statele Unite participă la o crimă împotriva umanității.

„Din păcate, SUA au susținut, arogant, administrația israeliană care omoară civili și a devenit astfel partener în această crimă împotriva umanității”, a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim.

Laboratorul ImunoMedica

„Această provocare va înrăutăți situația din regiune și va rămâne ca o cicatrice pentru relația dintre Israel și Palestina, va face ca pacea din regiune să fie mai dificilă”, a adăugat Yildirim.

El a declarat că președintele american Donald Trump a încercat să distragă atenția de la problemele sale interne prin mutarea ambasadei, „încercând să ascundă incendiul din interior, provocând incendii afară”.

Anterior, Ministerul de Externe din Turcia a comunicat că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a încurajat forțele israeliene să omoare zeci de protestatari palestinieni.

„Condamnăm masacrul coordonat de forțele de securitate israeliene, încurajat de acest pas, asupra palestinienilor care participau la demonstrații pașnice”, se arată în comunicatul ministerului.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.