Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, și ambasadorul Chinei la Belgrad, Chen Bo, au participat duminică la inaugurarea autostrăzii E-763, denumită „Milos cel Mare”, aceasta fiind prima autostradă construită de chinezi în Europa, care a fost deschisă traficului, informează Euronews și Tanjug.

Potrivit Agerpres, autostrada E-763 face parte dintr-o rețea trans-europeană de autostrăzi care face legătura între Gdansk și Atena, precum și între Istanbul și portul Bar de la Marea Adriatică.

Autostrada inaugurată duminică face legătura între orașele Obrenovac și Ljig, are o lungime de 62,7 kilometri și a fost concepută pentru viteze de 130 km/h.

La ceremonia de inaugurare, președintele Aleksandar Vucici a spus că acest tronson de autostradă, construit de firma chineză Shandong Hi-speed Group, va contribui la îmbunătățirea calității vieții în Serbia și va atrage investitori în orașe de-a lungul autostrăzii. Vucici a subliniat că o serie de companii chineze au contribuit la relansarea economiei Serbiei, în special firma HBIS, care a cumpărat combinatul siderurgic Smederevo, firma Zijin, care a preluat un producător de minereu de cupru din orașul Bor, și firma Linglong care a făcut invstiții semnificative în orașul Zrenjanin.

Luna trecută, ministrul Infrastructurii de la Belgrad anunța că Serbia intenționează să împrumute mai multe miliarde de euro din China și alte țări străine în următorii ani, pentru a finanța investiții în proiecte regionale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews