ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Joe Biden a suferit prima sa înfrîngere majoră, după ce un judecător federal din Texas a blocat temporar planul noii administrații de a întrerupe expulzării imigranților ilegali timp de 100 de zile, relatează Bloomberg.

Decizia de marți a judecătorului de district american Drew Tipton este o victorie preliminară pentru guvernatorul republican din statul Texas, Greg Abbott. Texas a acționat decizia lui Biden în judecată la doar două zile de la învestire, după ce noul lider de la Casa Albă a nceput încă de la 20 ianuarie anularea unor măsuri adoptate de Trump, inclusiv proiectul zidului la frontiera cu Mexic.

Decizia este un semn al bătăliilor legale care vor urma. Așa cum procurorii generali din state cu tendințe democratice precum California și New York au inundat administrația Trump cu procese care urmăresc să blocheze politicile-cheie, statele conduse de republicani sunt acum pregătite să facă același lucru. Aceste state au susținerea  masivă a judecătorilor numiți de Trump.

Tipton a declarat că procesul „stabilește un risc substanțial de prejudiciu iminent și ireparabil pentru Texas”. Ordinul său blochează Departamentul pentru Securitate Internă să mai stopeze toate deportările, până la audierea cu privire la emiterea unui ordin mai complet.
 
Secretarul Justiției din statul Texas, Ken Paxton, a sesizat imediat tribunalele, iar ulterior a salutat decizia de marți „care acordă prioritate respectării legii și securității cetățenilor”.

Un parlamentar al statului Texas anunța la finele anului trecut că vrea să introducă o legislație care să permită organizarea unui referendum pentru ca alegătorii să voteze dacă să se separe de Statele Unite, potrivit The Hill.

Propunerea vine pe fondul incertitudinii privind rezultatul alegerilor prezidențiale. Americanii din Texas, normal, au votat pentru Donald Trump și nu vor să le fie furat votul de mafia globalistă reprezentată de Joe Biden, președintele mogulilor.

"Guvernul federal a scăpat de sub control și nu reprezintă valorile texanilor. De aceea mă angajez să depun o legislație în această sesiune care va permite un referendum pentru a le da texanilor dreptul pentru ca statul Texas să-și reafirme statutul de stat independent", a declarat pe Facebook Kyle Biedermann reprezentant republican al statului Texas.