ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mașina sport hibrid electrică McLaren Artura, în valoare de 190.000 de lire sterline, a luat foc și a fost mistuită de flăcări în timpul unei testări.

McLaren Artura – prima mașină electrificată a producătorului de supermașini – a fost înghițită de flăcări, la doar o milă de reprezentanțe auto, relatează Daily Mail.  

Imaginile arată epava arsă a hibridului, care a fost rechemat în SUA anul acesta din cauza riscului de incendiu.

Echipajele de pompieri au descins ieri la Pontefract Road din Stourton, Leeds, chiar înainte de ora 14.30.

Mașina se afla într-un test de funcționare cu un client și un lucrător din showroom când a luat foc brusc. Ambii pasageri au scăpat nevătămați.

Automobilul - care poate ajunge la 60 de mile pe oră în doar 2,6 secunde și la o viteză maximă de 205 mile pe oră - se afla la aproximativ o milă distanță de reprezentanța McLaren Leeds.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Pompieri și Salvare din West Yorkshire a declarat: „Am primit un apel de la șofer cu privire la o mașină McLaren hibridă care a luat foc în timpul unei conduceri demonstrative, în Leeds, pe sensul giratoriu de lângă M1, la intersecția 44. Am trimis echipaje de la Hunslet, care au sosit la fața locului la 14.35. De asemenea, am trimis un ofițer de materiale periculoase pentru a elimina bateria electrică. Incendiul a fost stins la ora 15.02, fără a fi raportat niciun rănit.”

Artura este primul model McLaren pe piața electrică, având o baterie de 7,4 kWh care alimentează un motor electric de 94 CP.

Prima lansare a fost anulată în ultimul moment din cauza unor probleme de software, iar la evenimentul reprogramat vara trecută o mașină a luat foc.

Aproximativ 164 de modele Artura, dotate cu un motor V6 twin-turbo de 3,0 litri fabricat în Marea Britanie, au fost rechemate în decembrie de către Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.