ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un doctor din Boston care are alergie la crustacee spune că a fost forțat să-și administreze EpiPen după ce a suferit o reacție alergică severă la vaccinul Moderna Covid-19. Medicul a suferit o reacție alergică severă, caracterizată prin amețeli și palpitații și a fost transportat la Urgențe, unde a primit tratament adecvat, fiind ulterior vindecat și externat,  potrivit The Sun.

Sadrzadeh a povestit ulterior că i-a amorțit limba și l-au trecut transpirații reci. „A fost aceeași reacție anafilactică pe care am experimentat-o ​​la crustacee. Nu vreau ca cineva să treacă prin asta”.

„A simțit că dezvoltă reacții adverse, așa că și-a administrat singur adrenalină, apoi a fost dus la Urgențe, unde a fost evaluat, tratat, monitorizat și eliberat. În prezent se simte bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Medical din Boston, David Kibbe.

Înainte de el, doar alți câțiva beneficiari ai vaccinului Pfizer-BioNTech raportaseră reacții alergice la vaccin, inclusiv un lucrător medical din New York. Un cercetător din cadrul Operațiunii Warp Speed ​​a dezvăluit că vaccinul coronavirus Pfizer provoacă mai multe reacții alergice decât se aștepta.Dr. Moncef Slaoui a declarat miercuri că numărul reacțiilor - cel puțin șapte în Statele Unite - este semnificativ mai mare decât ceea ce s-ar aștepta pentru alte vaccinuri.
 
Ambele vaccinuri, și cel de la Moderna și cel de la Pfizer, care au ingrediente similare, necesită administrarea a două doze la câteva săptămâni distanță.