ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre primii voluntari din Marea Britanie care a primit o doză de vaccin experimental împotriva coronavirusului anunță că se simte bine, după ce în presă apăruseră zvonuri că ar fi murit, scrie The Guardian.

Un vaccin contra Covid-19 este considerat strategia finală de ieșire din pandemie, iar oamenii de știință din întreaga lume sunt în cursa pentru a dezvolta unul care poate fi produs la scară largă.
 
Microbiologul Elisa Granato, care face parte dintre voluntarii care au primit vaccinul experimental dezvoltat de Universitatea Oxford, a fost injectată joia trecută, iar duminică au apărut zvonuri că a murit din cauza complicațiilor survenite în urma vaccinării.

Răspunsul ei a venit pe Twitter: „Nimic nu se compară cu senzația când te trezești și citești o știre falsă care anunță că ai murit... Mă simt bine, oameni buni!”.

Și guvernul a dezmințit știrea și a făcut apel ca lumea să nu mai distribuie știri false.

Ulterior, Elisa Granato a distribuit și un clip video în care spune că este „foarte vie”, că bea un ceai și menționează chiar și data la care se filmează (duminică, 26 aprilie). 

Dr. Elisa Granato este unul dintre cei doi voluntari care ia parte la experiment și s-a declarat încântată că poate ajuta astfel la dezvoltarea unui vaccin.

Universitatea Oxford a produs un vaccin pe care îl testează deja și susține că până în septembrie vrea să producă un milion de doze.