ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Premierul belgian, Charles Michel, a anunțat marți seara demisia guvernului său de centru-dreapta, la nouă zile după demisia unor miniștri naționaliști flamanzi, care s-au opus ca Belgia să susțină Pactul global al ONU privind migrația, relatează AFP.

„Deci, am luat decizia de a-mi prezenta demisia și intenția mea este să merg imediat la rege”, a anunțat premierul după o dezbatere în cadrul Camerei și sub amenințarea unei moțiuni de neîncredere, depusă de către stânga.

Partidul nationalist Noua Alianță Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, și-a retras miniștrii din coaliția guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global privind migrația, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de țări, transmite Agerpres.