Premierul belgian, Charles Michel, a anunțat marți seara demisia guvernului său de centru-dreapta, la nouă zile după demisia unor miniștri naționaliști flamanzi, care s-au opus ca Belgia să susțină Pactul global al ONU privind migrația, relatează AFP.

„Deci, am luat decizia de a-mi prezenta demisia și intenția mea este să merg imediat la rege”, a anunțat premierul după o dezbatere în cadrul Camerei și sub amenințarea unei moțiuni de neîncredere, depusă de către stânga.

Partidul nationalist Noua Alianță Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, și-a retras miniștrii din coaliția guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global privind migrația, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de țări, transmite Agerpres.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.