ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului francez Mantes-la-Ville a fost amendat pentru refuzul acordării unui permis de construcție a unei moschei, anunță ziarul Le Parisien.

Edilul Cyril Nauth nu a fost doar pedepsit cu amendă de 3.000 de euro, ci i s-a dat termen de o lună pentru a accepta cererea asociației care dorește construirea moscheii.

În cazul în care primarul nu se conformează judecătorilor administrativi din Versailles, amenda va crește cu 150 de euro în fiecare zi de la termenul limită.

Asociația Musulmanilor din Mantes de Sud, prin vocea președintelui său,  Abdelaziz El Jaouhari, a salutat decizia:

„Din motive dogmatice, primarul a îngropat orașul în proceduri îndelungate și costisitoare, încălcând regulile de bază ale legii. [...] Mii de euro cheltuite de către primar în aceste proceduri ar fi putut fi investite în servicii destinate populației, de care orașul are nevoie. Vom continua să păstrăm co-existența minoităților și să luptăm împotriva extremismului”.

La începutul mandatului său, președintele Emmanuel Macron a anunțat că pregătește o reorganizare completă a cultului musulman din Franța.  Scopul lui Emmanuel Macron este de a pune baze noi relației pe care o întreține cultul musulman cu statul francez și cu celelelalte religii. Și prin care se va putea combate mai eficient și fundamentalismul islamic, crede președintele Franței.
 
Consiliul francez al cultului musulman, instanța reprezentativă a musulmanilor din Hexagon, creat în 2003, nu reprezintă în fapt pe mai nimeni: potrivit unui sondaj de opinie, doar o treime dintre musulmanii francezi au auzit de această instanță. Factor de imobilism, CFCM este prea influențat de state străine - Algeria, Maroc, Turcia, Arabia saudită sau Qatar.