ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștenii din sectorul 1 care se plâng de mulțimea șobolanilor trebuie să știe că falimentara lor edilă, Clotilde Armand, are un model ilustru: primărița Parisului.

După lungi campanii de deratizare nereușite, primărița socialistă a Parisului, Anne Hidalgo, schimbă abordarea și le cere concitadinilor să se obișnuiască să trăiască alături de rozătoare.

Hidalgo se confruntă cu critici din toate părțile pentru numărul mare de șobolani pe cap de parizian: 6 milioane de rozătoare la 2,14 milioane de locuitori.

După ce toate campaniile anterioare de deratizare au eșuat, socialista din fruntea Parisului a anunțat că intenționează să adopte o abordare diferită.

Asta va însemna o coabitare pașnică a parizienilor cu rozătoarele.

Ann Suiris, mâna dreaptă a lui Hidalgo, a declarat că primăria va crea un grup de lucru pentru a găsi metodele de a „trăi împreună” cu șobolanii și cu alți factori purtători de infecții și boli.

La rândul său, Hidalgo a declarat:

„Este o problemă de coabitare.”

Primăria, împreună cu Institutul Pasteur, cu Universitatea Sorbona și cu Muzeul de Istorie Naturală, va lansa un proiect de cercetare care va contribui la „combaterea prejudecăților” pentru „a-i ajuta pe parizieni să coabiteze mai bine cu șobolanii”.

Se știe: combaterea prejudecăților este mult mai facilă decât combaterea rozătoarelor.

Mai mult, ecologista Duska Markovici, o colaboratoare a Primăriei, declară că, de fapt, șobolanii sunt „utili” pentru ecosistem și îi mustră cu severitate pe parizienii care manifestă o „frică anormală și nerezonabilă” față de rozătoare.