ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 2.500 de primari din Ungaria, adică 80% din numărul total, au semnat o scrisoare deschisă pe care i-au adresat-o președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
 
Ei cer oficialului european să renunțe la sistemul de cote pentru redistribuirea refugiaților impus de UE, transmit miercuri MTI și EFE. 'Din nefericire, majoritatea oamenilor politici europeni nu au recunoscut pericolele imigrației în masă', a declarat președintele asociației municipiilor din Ungaria, Károly Szita, pentru MTI. "(Există) semnale clare, de vreme ce în fiecare săptămână se poate observa că imigrația merge mână în mână cu delincvența și terorismul", a declarat reprezentantul primarilor care au trimis scrisoarea la Bruxelles.

Edilii ungari cer ca Executivul european să ia în considerar "'vocea cetățenilor ungari și europeni". Pe de altă parte, primarii îi cer lui Juncker să facă 'tot posibilul pentru a apăra frontierele zonei Schengen, pentru a-i apăra pe cetățenii europeni'. Primarii ungari au adresat totodată scrisori individuale lui Juncker, care vor fi trimise la Comisia Europeană 'în câteva zile', a asigurat Szita, membru al FIDESZ (guvernare) și primar al orașului Kaposvar (sud-vestul Ungariei), conform Agerpres.

Guvernul de la Budapesta, condus de conservatorul Viktor Orban, se opune categoric distribuirii refugiaților și a organizat în octombrie un referendum împotriva acestui sistem. Participarea la acest referendum nu a atins pragul de 50%, motiv pentru care a fost invalidat, dar este de remarcat faptul că 98% dintre cei care au votat au susținut luarea de poziție a lui Orban. Potrivit cotelor stabilite de Bruxelles, Ungaria ar urma să primească 1.294 de solicitanți de azil.