ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul New York City, Eric Adams, care a afirmat anul trecut că „Big Brother ne protejează”, a anunțat o nouă inițiativă a poliției, constând în introducerea unui ofițer-robot de aplicare a legii și supraveghere, potrivit ReclaimtheNet.  

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă vineri. NYPD intenționează să testeze o platformă robotică distopică de supraveghere în stația de metrou Times Square.

Denumit Knightscope K5, acest robot semi-autonom nu este ușor. Cântărind aproximativ 400 de livre și capabil să se miște cu o viteză maximă de trei mile pe oră, K5 a fost descris de Adams ca fiind „imposibil de doborât”. El a demonstrat asta în timpul conferinței de presă, încercând fără succes, de mai multe ori, să îl răstoarne.

Inițiativa a stârnit însă un val de îngrijorări legat de încălcarea confidențialității și supraveghere. Deputata din New York Alexandria Ocasio-Cortez a descris roboții drept „distrugători de confidențialitate pe roți”.

Inițiativa este prezentată ca o abordare strategică pentru îmbunătățirea măsurilor de siguranță. Însă cei care se opun susțin că, prin aceasta, se dă o lovitură potențial fatală la adresa vieții private.

Temerile cu privire la aceste dotări tehnologice ale poliției continuă să crească, în special din partea celor care pledează pentru apărarea libertăților civile. Ei avertizează că astfel de măsuri se pot transforma cu ușurință într-un vehicul de supraveghere intensă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews