Primarul Veneției și cântărețul britanic Elton John sunt în război.Totul a pornit de la decizia primarului italian de a interzice în școli cărțile pentru copii despre căsătorii gay. Elton John s-a scandalizat și l-a făcut pe Luigi Brugnaro ”bigot”, acesta din urmă i-a răspuns că în Veneția nu se va crea confuzie printre copiii de trei ani.

Luigi Brugnaro a reacționat pe rețelele de socializare, după ce cântărețul britanic l-a numit ”bigot plictisitor”, ca urmare a deciziei italianului de a interzice în școli cărți despre căsătorii între persoane de același sex. 
 
Războiul declarațiilor s-a purtat pe rețelele de socializare. Potrivit presei italiene, Sir Elton John l-a acuzat pe Brugnaro de bigotism și de prostie și i-a sugerat că mai bine s-ar ocupa de orașul pe care îl păstorește, care ”se scufundă”.

Cântărețul a luat foc când a aflat că unele cărți, precum ”And Tango Makes Three”, despre un  pui de pinguin adus la Grădina Zoologică din New York care ajunge să fie crescut de doi pinguini de sex masculin.
 
Replica lui Brugnaro a venit pe Twitter. Italianul i-a răspuns lui Elton John că, dacă îi pasă atât de mult de Veneția, ar trebui să doneze bani pentru protejarea patrimoniului cultural amenințat de ”scufundare”.
”Dragă Elton, te provoc să donezi bani pentru salvarea Veneției. Reprezinți aroganța celor bogați care pot face totul. Nu am nicio problemă cu homosexualii. Dar, în Veneția nu acceptăm riscul de a crea confuzie printre copiii de trei ani”, a comentat edilul Veneției.

Brugnaro, un om de afaceri de succes, a luat decizia de a interzice toate cele 49 de cărți despre homosexuali din școlile din Veneția, imediat după ce a fost ales primar, în luna iunie.
Majoritatea venețienilor și-a exprimat solidaritatea cu primarul lor, cerându-i să nu cedeze niciun milimetru în fața presiunilor minorității care susține căsătorii între persoane de același sex.
 
Mai mult, italienii s-au mobilizat, anunțând un flash mob pentru joi, 20 septembrie, și atacând ”mafia gay”.
”Împotriva mafiei gay! Împotriva exploatării sclavilor săraci care își vând copiii homosexualilor bogați! Să răspundem cântărețului Elton John care l-a atacat pe primarul Veneției pentru că a interzis cărțile gay în școli”
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews