ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Veneției și cântărețul britanic Elton John sunt în război.Totul a pornit de la decizia primarului italian de a interzice în școli cărțile pentru copii despre căsătorii gay. Elton John s-a scandalizat și l-a făcut pe Luigi Brugnaro ”bigot”, acesta din urmă i-a răspuns că în Veneția nu se va crea confuzie printre copiii de trei ani.

Luigi Brugnaro a reacționat pe rețelele de socializare, după ce cântărețul britanic l-a numit ”bigot plictisitor”, ca urmare a deciziei italianului de a interzice în școli cărți despre căsătorii între persoane de același sex. 
 
Războiul declarațiilor s-a purtat pe rețelele de socializare. Potrivit presei italiene, Sir Elton John l-a acuzat pe Brugnaro de bigotism și de prostie și i-a sugerat că mai bine s-ar ocupa de orașul pe care îl păstorește, care ”se scufundă”.

Cântărețul a luat foc când a aflat că unele cărți, precum ”And Tango Makes Three”, despre un  pui de pinguin adus la Grădina Zoologică din New York care ajunge să fie crescut de doi pinguini de sex masculin.
 
Replica lui Brugnaro a venit pe Twitter. Italianul i-a răspuns lui Elton John că, dacă îi pasă atât de mult de Veneția, ar trebui să doneze bani pentru protejarea patrimoniului cultural amenințat de ”scufundare”.
”Dragă Elton, te provoc să donezi bani pentru salvarea Veneției. Reprezinți aroganța celor bogați care pot face totul. Nu am nicio problemă cu homosexualii. Dar, în Veneția nu acceptăm riscul de a crea confuzie printre copiii de trei ani”, a comentat edilul Veneției.

Brugnaro, un om de afaceri de succes, a luat decizia de a interzice toate cele 49 de cărți despre homosexuali din școlile din Veneția, imediat după ce a fost ales primar, în luna iunie.
Majoritatea venețienilor și-a exprimat solidaritatea cu primarul lor, cerându-i să nu cedeze niciun milimetru în fața presiunilor minorității care susține căsătorii între persoane de același sex.
 
Mai mult, italienii s-au mobilizat, anunțând un flash mob pentru joi, 20 septembrie, și atacând ”mafia gay”.
”Împotriva mafiei gay! Împotriva exploatării sclavilor săraci care își vând copiii homosexualilor bogați! Să răspundem cântărețului Elton John care l-a atacat pe primarul Veneției pentru că a interzis cărțile gay în școli”