Primarul Londrei, Sadiq Khan, a îndemnat la organizarea unui al doilea referendum asupra Brexitului, atenționând că Marea Britanie este în pericol de a se separa de Uniunea Europeană (UE) fără să ajungă la un acord cu aceasta, informează duminică dpa.

Într-un articol publicat sâmbătă în The Observer, Khan a declarat că timpul se scurge cu rapiditate în timp ce guvernul condus de Theresa May pare a fi „nepregătit și într-o stare de confuzie".

Eșecul în a ajunge la un acord cu Bruxellesul sau un acord prost ar putea face ca Marea Britanie să piardă 500.000 de locuri de muncă, să nu aibă personal suficient în spitale, businessul britanic să sufere pierderi, iar poliția britanică să se confrunte cu tulburări în cadrul societății civile, a atenționat primarul Londrei.

„Nu cred că May are mandatul de a se juca atât de flagrant cu economia și mijloacele de subzistență ale oamenilor", a subliniat Khan, membru al Partidului Laburist aflat în opoziție. El a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE înainte de referendumul din 2016.

Khan nu joacă un rol direct în procesul pentru Brexit, însă el este un membru foarte influent al clasei politice britanice